China: Road To Power

Het einde van het academiejaar is in zicht, en afsluiten doet Capitant zoals gewoonlijk met een knaller van formaat. Ditmaal trekken we naar het verre oosten, namelijk China.

‘Hide your strength bide your time’, was jarenlang de visie van China. De tijd van wachten is voorbij sinds Xi Jingping in 2013 aan de macht kwam. Sindsdien wint China op alle velden steeds meer aan belang in onze wereld.

Dat China steeds meer aan invloed wint zorgt voor ongerustheid. Zo is Europa bezorgd over mogelijke nationale beveiligingsproblemen in het 5G netwerk van Huawei, het aantal Chinese investeringen in Europa,… Daarbovenop investeerde China ook miljarden in een infrastructuur netwerk genaamd: ‘The Belt and Road Initiative’. Dit zou moeten zorgen voor een handelsnetwerk gecentreerd rond China. Dergelijke investeringen sturen China richting dominantie in de globale economie.

Moeten we ons zorgen maken over deze evoluties? Hoeveel invloed heeft China op Europa? Vormen de ontwikkelingen in China gevaren voor onze bedrijven? Voor welke uitdagingen staat China? Wat kan Europa leren van China?

Deze vragen en meer komen aan bod tijdens ons slotevent. Samen met 2 verschillende experts schetsen wij de huidige maatschappelijke discussie hier rond en buigen we ons over de dilemma’s waar de financiële wereld en de politiek mee worstelen.

Sprekers:
• Koen De Leus: Chief Economist bij BNP Paribas Fortis. Koen de Leus komt meer vertellen over de opmars van China en de bijhorende uitdagingen waarvoor het land staat. Koen zal ook uitwijden over de kansen die Europa kan grijpen als reactie op de Chinese invloed.

• Karl Gheysen: gewezen CEO van Khorgos Gateway. Als expert inzake logistiek zal hij komen spreken over het Belt and Road initiative van China, waaraan hij zelf heeft meegewerkt. Dit infrastructuurnetwerk zal een cruciale rol spelen in de toekomstige handelsrelatie met China en de machtsverdeling wereldwijd.

**THIS EVENT WILL BE IN ENGLISH**

RECEPTIE VOOR EN NA DE LEZING
Voor én na de lezing kan je zoals altijd gezellig bijpraten en in de Peristilium genieten van een hapje en drankje aan zeer democratische studentenprijzen. Hierbij heb je ook de kans om kennis te maken met het nieuwe Capitant team en je netwerk te verruimen door contact te leggen met onze sprekers. Naar goede gewoonte zijn er pintjes aan 1,5 euro; cola en water aan 1 euro; een glas wijn aan 2 euro en Gin & Tonic aan slechts 3 euro.

Sluit het academiejaar in schoonheid af, wees van harte welkom!

See you there!
Capitant Gent

WHAT: China: Road To Power
WHEN: Donderdag 2 mei 2019 om 19u30
WHERE: Auditorium Devreker in de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, (Tweekerkenstraat 2, 9000 Gent)

SCHEDULE:
18:30 – Receptie vooraf
19:30 – Start lezing
21:00 – Receptie achteraf